La farandole, danse du tapis, danse du balai
mouvement 2 à temps
124 à 134 à la noire

La farandole est une danse traditionnelle française inspirée de certaines danses médiévales comme les carolles du XIIIème et XIVème siècles et les branles des XVème et XVIème siècles
Les danseurs se donnent la main pour former une chaîne ouverte errante et marquent chaque temps par des sautillements.
Danse du balai et danse du tapis en sont la prolongation.

ALBANIE
ELI FARA - SONATE

Rruges i trishtuar , dikush po ecen,
nje i dashuruar dhe fare vetem,
dashurine qe humbi duke kerkuar
si i erdhi fundi iku dhe e la...

Vajzen qe e donte , sa donte jeten
e braktisi sonte dhe e la vetem
endrra qe perkundi sa shpejt u shua,
erresires fundi ... iku dhe e la...

Ndoshta rri e fshehur , diku ne pyje ,
apo rri e ndezur , atje me yjet
dhe pergjon atje djalin qe e don

Kushedi ku dehet , a perqafohet
apo do te kthehet dhe do pendohet
djali ne vetmi, vajzen e kerkoi...

nanananananana

Rruges i trishtuar , dikush po ecen ,
nje i dashuruar dhe fare vetem ,
dashurine qe humbi duke kerkuar
si i erdhi fundi iku dhe e la...

Ndoshta rri e fshehur , diku ne pyje ,
apo rri e ndezur , atje me yjet
dhe pergjon atje dajlin qe e don

nanananananana

Rruges i trishtuar , dikush po ecen ,
nje i dashuruar dhe fare vetem ,
dashurine qe humbi duke kerkuar
si i erdhi fundi iku dhe e la...

 

 

 

DANSE

DANSE

DANSE